Over ons

Graag willen we het bestuur van Pancreas Vlaanderen VZW aan je voorstellen:

Graziella Boelaert

Mijn naam is Graziella Boelaert, mama van 2 heerlijke twintigers: Lotte en Seppe, plusmama van 2 twintigers: Bieke en Bart, partner van Peter, mijn steun en toeverlaat.

Als zelfstandig ondernemer en oudste van 5 heb ik geleerd om altijd aan de kar te trekken en dit is ook iets wat ik als voorzitter van onze vzw ter harte wil nemen. Mijn drijfveer in dit laatste is mijn eigen confrontatie met onze kleine vriend: meneer Pancreas.

In de laatste weken van 2017 werd bij toeval door een zeer alerte radioloog, na een CT-scan van mijn bekken, een pancreascystadenoom ontdekt op de staart. Na veel ongeloof en extra onderzoeken (MRI-scan, ERCP, bloedcontrole) werd beslist om op 25 januari 2018 via robotchirurgie mijn pancreasstaart te verwijderen in het UZ Gent. Alles verliep volgens plan en na 1 week mocht ik het ziekenhuis verlaten met de nodige medicatie en een drain met biotrolzakje om het vocht dat uit mijn kleine vriend lekte op te vangen. Uiteindelijk heeft deze laatste een levensreddende rol gespeeld nadien. Enkele dagen na mijn thuiskomst kreeg ik hevige buikpijn en na de vaststelling dat mijn biotrol volgelopen was met bloed werd ik met spoed terug opgenomen in het Uz Gent waar een 2de operatie noodzakelijk bleek om het bloeden van een miltbloedvat te stoppen. Na enkele maanden revalidatie en leren omgaan met mijn vernieuwde lieve lijf ben ik elke dag dankbaar! Dankbaar dat ik terug kan en mag genieten van de kleine én grote dingen des levens. Dankbaar dat ik elke dag mag doen wat ik graag doe.

Als voorzitter van onze vzw Pancreas Vlaanderen wil ik mensen bewust maken hoe belangrijk onze pancreas is en helpen fondsen te verwerven om het onderzoek naar één van de snelst groeiende kankers ter wereld, en jammer genoeg één van de meest dodelijkste, te ondersteunen.

Nadia Hissel

[In memoriam] Ik ben Nadia Hissel, secretaris van Pancreas Vlaanderen VZW. Ik ben trotse mama van een dochter en woon samen met mijn echtgenoot in Aalst. Midden 2018, na dik twee weken jeukklachten over het hele lichaam, is er bij mij pancreaskanker met uitzaaiing naar de lymfeklieren vastgesteld.

Ik onderging een succesvolle whipple-operatie in het UZA in Antwerpen. Hierbij werden de kop van de pancreas, de gal, de twaalfvingerige darm en de omliggende lymfeklieren verwijderd. Vervolgens heb ik gedurende 6 maanden een chemotherapietraject gevolgd in het ziekenhuis van Dendermonde. Op dit moment ben ik nog steeds herstellende en is het een uitdaging voor me om de draad van het gewone dagelijkse leven weer op te pakken.

De grootste drijfveren voor mijn inzet in Pancreas Vlaanderen VZW zijn bewustwording creëren over pancreasaandoeningen en informatie delen en uitwisselen met lotgenoten en hun naasten.

Els Van der Stelt

Mijn naam is Els Van Der Stelt, trotse mama van 2 dochters : Joke en Bieke. Samen met mijn man Bart, mijn grootste steun, woon ik in Oordegem.

Eind oktober 2020 werd er bij mij pancreaskanker vastgesteld, gelukkig zonder uitzaaiingen. Ik werd diezelfde week geopereerd in UZ Gent en 5 weken nadien kreeg ik 6 maanden chemo.

Tijdens mijn behandeling had ik nood om met mensen te praten die hetzelfde hadden meegemaakt. Doorheen mijn zoektocht ontdekte ik ‘Vzw Pancreas Vlaanderen’. Er was geen twijfel, ik zou me inzetten om onze vzw zo snel mogelijk kenbaar te maken bij de patiënten. Ook wil ik dat mensen weten dat ze bij ons terecht kunnen voor een gewone babbel of voor het uitwisselen en
delen van ervaringen en informatie.

Ik ben elke dag dankbaar dat ik kan genieten van dit mooie leven.

Veerle Van Driessche

Ik ben Veerle, partner van Filip en moeder van Brent.
Tijdens de revalidatie van een scoliose fusie kwam ik in 2020 bij Graziella terecht. Via haar kwam ik dan weer in contact met Pancreas Vlaanderen.
Zowel de vzw met haar nobele doelen als Graziella zelf, draag ik een warm hart toe.
Ik hoop met mijn inzet op administratief vlak ook voor de andere bestuursleden, die allen persoonlijk geraakt zijn door de ziekte, iets te betekenen.

Kris Laurent
Hilde Van Schoor en Kris Laurent, fiere ouders van drie volwassen kinderen Sigvard, Svea en Tjorven. Eind maart 2021, in volle corona periode, werd bij mijn vrouw Hilde pancreaskanker vastgesteld. Na een aanvals-chemokuur en na een gecombineerde chemo met bestralingstherapie is er in september een whipple operatie uitgevoerd die niet het beoogde resultaat heeft opgeleverd. De tumor was al vergroeid op ader en slagader naar en van de lever. Dit leidde tot een levens kwalitatief volle chemo behandeling. Tijdens een infosessie over pancreaskanker te Grembergen, georganiseerd door VZW Pancreas Vlaanderen, werd de vraag gesteld of we geïnteresseerd waren om de VZW te vervoegen als vrijwilligers. Dit heb ik ook gedaan. Na enkele vergaderingen en besprekingen heb ik de vraag om bestuurslid te worden aanvaard. Dit was ook de wil van Hilde welke jammer genoeg overleden is mei 2023. Als gedreven persoon in het verenigingsleven wil ik mij graag inzetten voor dit prachtig initiatief “VZW Pancreas Vlaanderen”.