Over ons

Graag willen we het bestuur van Pancreas Vlaanderen VZW aan je voorstellen:

Graziella Boelaert

Mijn naam is Graziella Boelaert, mama van 2 heerlijke twintigers: Lotte en Seppe, plusmama van 2 twintigers: Bieke en Bart, partner van Peter, mijn steun en toeverlaat.

Als zelfstandig ondernemer en oudste van 5 heb ik geleerd om altijd aan de kar te trekken en dit is ook iets wat ik als voorzitter van onze vzw ter harte wil nemen. Mijn drijfveer in dit laatste is mijn eigen confrontatie met onze kleine vriend: meneer Pancreas.

In de laatste weken van 2017 werd bij toeval door een zeer alerte radioloog, na een CT-scan van mijn bekken, een pancreascystadenoom ontdekt op de staart. Na veel ongeloof en extra onderzoeken (MRI-scan, ERCP, bloedcontrole) werd beslist om op 25 januari 2018 via robotchirurgie mijn pancreasstaart te verwijderen in het UZ Gent. Alles verliep volgens plan en na 1 week mocht ik het ziekenhuis verlaten met de nodige medicatie en een drain met biotrolzakje om het vocht dat uit mijn kleine vriend lekte op te vangen. Uiteindelijk heeft deze laatste een levensreddende rol gespeeld nadien. Enkele dagen na mijn thuiskomst kreeg ik hevige buikpijn en na de vaststelling dat mijn biotrol volgelopen was met bloed werd ik met spoed terug opgenomen in het Uz Gent waar een 2de operatie noodzakelijk bleek om het bloeden van een miltbloedvat te stoppen. Na enkele maanden revalidatie en leren omgaan met mijn vernieuwde lieve lijf ben ik elke dag dankbaar! Dankbaar dat ik terug kan en mag genieten van de kleine én grote dingen des levens. Dankbaar dat ik elke dag mag doen wat ik graag doe.

Als voorzitter van onze vzw Pancreas Vlaanderen wil ik mensen bewust maken hoe belangrijk onze pancreas is en helpen fondsen te verwerven om het onderzoek naar één van de snelst groeiende kankers ter wereld, en jammer genoeg één van de meest dodelijkste, te ondersteunen.

Nadia Hissel

[In memoriam] Ik ben Nadia Hissel, secretaris van Pancreas Vlaanderen VZW. Ik ben trotse mama van een dochter en woon samen met mijn echtgenoot in Aalst. Midden 2018, na dik twee weken jeukklachten over het hele lichaam, is er bij mij pancreaskanker met uitzaaiing naar de lymfeklieren vastgesteld.

Ik onderging een succesvolle whipple-operatie in het UZA in Antwerpen. Hierbij werden de kop van de pancreas, de gal, de twaalfvingerige darm en de omliggende lymfeklieren verwijderd. Vervolgens heb ik gedurende 6 maanden een chemotherapietraject gevolgd in het ziekenhuis van Dendermonde. Op dit moment ben ik nog steeds herstellende en is het een uitdaging voor me om de draad van het gewone dagelijkse leven weer op te pakken.

De grootste drijfveren voor mijn inzet in Pancreas Vlaanderen VZW zijn bewustwording creëren over pancreasaandoeningen en informatie delen en uitwisselen met lotgenoten en hun naasten.

Bieke Dewulf

Mijn naam is Bieke Dewulf, mama en plusmama van Emma, Katrien en Bart en oma van Gust en Louise. Ik ben sinds bijna 20 jaar  gehuwd met Peter Pauwels. 

Vorige zomer werd totaal onverwacht pancreaskanker vastgesteld bij Peter. Ons leven stond plots op zijn kop. Ondertussen weten we dat de kanker niet opereerbaar is en proberen we met chemo Peter zijn leven te verlengen. Het is een harde en moeizame strijd, maar gelukkig kregen we veel steun van familie, vrienden en lotgenoten. 

Omdat ik persoonlijk ondervind dat die steun zo belangrijk is, zowel voor de patient als de naasten, heb ik me recentelijk geengageerd als bestuurslid bij Pancreas Vlaanderen. Hier probeer ik vooral een steentje bij te dragen rond de communicatie (website, social media, nieuwsbrief). Ondertussen is Peter overleden na een moeizame maar dappere strijd, maar ik blijf me engageren voor Pancreas Vlaanderen omdat het zo essentieel is.

Hilde Geldhof

Een 3-tal jaar geleden ontmoette ik Graziella . Zij vertelde mij over haar initiatief Vzw Pancreas Vlaanderen. Ik vond dit direct een zeer mooi initiatief. Ikzelf heb een carrière van 38 jaar achter de rug bij Roche Pharma. Roche is een farmaceutisch bedrijf dat vooral gespecialiseerd is in de ontwikkeling van kankerbehandelingen. Ik verzorgde het contact met de artsen en verpleegkundigen van het dagziekenhuis. Tijdens die jaren heb ik gezien dat de nood aan ondersteuning ook buiten het ziekenhuis van patiënten en familie en ook het in contact komen met lotgenoten zeer belangrijk is.

Zo heb ik beslist om eerst als vrijwilliger  en nu als bestuurslid mij te engageren voor  vzw Pancreas Vlaanderen. Momenteel neem ik contact op met de Onco-coaches van de dagziekenhuizen om onze vzw een grotere bekendheid te geven. Ik hoop dat ik samen met Graziella, Bieke, Kris en Els nog veel voor jullie kan betekenen.