Nieuws

21 mei 2022: Pancreas Vlaanderen: Voor en met patiënten

Symposium op maat van patiënten met pancreas-aandoeningen en hun familieleden. Pancreas Vlaanderen VZW overhandigt die dag een bijdrage aan UZ Gent voor verder onderzoek rond pancreaskanker. 

Doelgroep: patiënten , familieleden en artsen. 

Inschrijven kan hier. Deelname is gratis. 

23 April 2022: Oncolloqium 2022

ONCOlloquium is een event waar de focus ligt op geïnspireerd worden en netwerken. Een afspraak tussen de oncoprofessional en de extramurale organisaties die mensen met kanker ondersteunen.

Een boeiend inhoudelijk programma, en de aanwezigheid van meer dan 60 organisaties, lotgenotengroepen, inloophuizen en zorghuizen van over gans Vlaanderen die hun werking voorstellen.

Ook Pancreas Vlaanderen was aanwezig met een standje. 

Meer info over het programma vindt u hier

19 Januari 2022: “Mensen met pancreaskanker konden nergens terecht voor informatie”

Pancreas Vlaanderen VZW in de pers. Lees het volledige artikel hier

November 2020: Lotus actie 

Ten voordele van Pancreas Vlaanderen vzw maakten en verkochten we 265 zakjes met Lotus koekjes. Dank aan alle vrijwilligers en sponsor!

 

April 2020: Confituur actie 

Dankzij een enthousiaste vrijwilligster konden we via een succesvolle Facebook-actie 15 verschillende soorten confituur verkopen ten voordele van Pancreas Vlaanderen vzw!

Prof Topal (rechts) en Prof Sels, rector KU Leuven

5 februari 2020: Inhuldiging Pancreaskanker Fonds

Op woensdag 5 februari 2020 is het Pancreaskanker Fonds – onder het beheer van professor Baki Topal – plechtig ingehuldigd.

Met de steun van dat fonds wil professor Topal sneller vooruitgang boeken in het onderzoek naar pancreaskanker om zo nieuwe, levensreddende therapieën te kunnen ontwikkelen. Pancreas Vlaanderen VZW overhandigde die dag een bijdrage aan dit fonds. 

Bekijk hier het beeldverslag van de inhuldiging. Meer informatie over het Pancreaskanker Fonds vindt u op de website van KU Leuven. 

Wintermarkt 2019

December 2019: Keramiek kerstversiering maken

Zomer 2019: keramieken aperoschaaltjes maken

Graziella, en Katrien van de ‘makerij’ uit Hamme hebben samen het ontwerp van de aperoschaaltjes gemaakt. Samen met verschillende vrijwilligers weren meer dan 400 schaaltjes gemaakt en verkocht ten voordele van Pancreas Vlaanderen vzw.